Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szolgáltató tevékenységünk

2009.06.19

Akkreditált tevékenység
5400 Mezőtúr, József Attila u. 44. telephelyen:

  1. gázhegesztő-, lángvágó eszközök, berendezések és tartozékaik laboratóriumi és helyszíni vizsgálata,
  2. lángvágógépek, eszközök és berendezések (hordozható) és tartozékaik laboratóriumi vizsgálata,
  3. lángvágógépek, eszközök és berendezések (telepített) és tartozékaik helyszíni vizsgálata,
  4. ívhegesztő eszközök, berendezések és tartozékaik laboratóriumi vizsgálata,
  5. gázellátó hálózatok és azok elemei (hegesztési- és védőgázok) helyszíni vizsgálata

 

Akkreditálási okiratszám:

NAH-1-1799/2021       

Kiadás ideje: 2016-11-16        

Érvényesség ideje: 2021-11-15

Fő tevékenységünk a gázhegesztő-, lángvágó-, forrasztó-, melegítő eszközök és tartozékaik, központi gázellátó hálózatok csővezetékei és azok szerelvényei, ívhegesztő áramforrások és tartozékaik, plazmavágó gépek és tartozékaik HBSZ. szerinti időszakos biztonsági felülvizsgálata.

A Laboratórium az ország egész területén – területi képviseletei közreműködésével - vállalja az előző bekezdésben felsoroltak, megfelelő színvonalú időszakos biztonsági felülvizsgálatát és a szükségessé váló hibaelhárításokat.

 

A felülvizsgálatokat a Laboratórium Minőségirányítási Kézikönyvében leírtak, a mindenkor hatályos HBSZ., és a vonatkozó szabványok, szakmai előírások, valamint az ezek alapján kidolgozott tételes Vizsgálati Technológiai Utasítás és a Mérési Utasítás szerint végezzük.
 
A felülvizsgálatokat a megrendelő telephelyén, illetve telephelyein előre egyeztetett időpontban végezzük el. A szükségessé váló alkatrész cseréket, pótlásokat a megrendelő megbízottjával történt egyeztetés alapján biztosítjuk.
 

 

 A felülvizsgálók folyamatos magas szintű felkészültsége érdekében rendszeres elméleti és gyakorlati továbbképzéseken értékeljük az elmúlt időszakban elvégzett felülvizsgálatok tapasztalatait, ismertetjük az újólag forgalomba került eszközöket, gyakoroltatjuk a felülvizsgálati műveleteket.
 

 

A felülvizsgálatok alkalmával természetesen biztosítjuk az esetlegesen szükségessé váló helyszíni javításokat is - felújított vagy új részegységek, alkatrészek beépítésével illetve felszerelésével -, hogy a felülvizsgálat eredményét rögzítő jegyzőkönyvbe minden esetben megfelelő minősítés kerülhessen.
 
A szükséges javítások, alkatrész pótlások alkalmával minden esetben csak ISO minősítéssel rendelkező szakműhelyben javított, illetve minősített gyártótól, importőrtől származó eszközök, anyagok kerülnek beépítésre.
 
Felülvizsgálóink a két felülvizsgálat közötti időszakban is segítik megrendelőink - szakterületükre vonatkozó - hegesztéstechnikai problémáinak a megszüntetését